top of page

Dag -260.

 

Lieve Jasmijn,

 

Och meisje toch, misschien was vandaag wel de leukste dag van je leven. Wat werd je heerlijk wakker in alleen je luier, schuin liggend op de treinzit van onze kleine Beyerland Sprinter. Het was warm vannacht, niet normaal warm. Ik denk niet dat de temperatuur beneden de 25 graden gekomen is, maar toch hebben we allemaal een prima nacht gehad. Nadat je wakker geworden was, kwam je grinnikend naar papa en mama gewaggeld en kroop je bij ons in bed. We haalden chocoladebroodjes bij de campingreceptie en papa ging voor de caravan sporten, terwijl jij en je grote zus Mila lagen te zonnen en te spelen op de strandstoelen hier aan het Trasimeno meer. Wát is het hier warm. En daarom gaan we vanmiddag naar een waterpark.

 

Al meteen nadat we de auto parkeren, zie je de glijbanen. We zetten onze tassen bij een parasolletje op het gras en springen meteen het water in. De bodem is zo lekker zacht en het water verfrissend, maar helemaal niet koud. Genieten! We spelen in het speelkasteel met glijbanen, fonteinen en waterspuiten. En dan ontdekken we de grote blauwe glijbaan. Eerst vind je het nog een beetje spannend en wil je er alleen met papa of mama vanaf. Maar al snel ren je zo snel je kleine beentjes je kunnen dragen weer naar boven om helemaal alleen naar beneden te roetsjen. Je vindt het geweldig. Op en af, op en af, op en af. Je krijgt er geen genoeg van en geen moment verdwijnt die metersbrede lach van je gezicht. Ook niet als je hoofd onder water komt of als je een keertje valt bij het omhoog lopen. Je bent zó in je element!

 

Als we ’s avonds thuis komen eten we een pizza – hoe kan het ook anders in Italië – en als de zon ondergegaan is, gaan we in bed liggen. Mama leest nog een Borre voor en papa vertelt nog een zelfverzonnen verhaaltje van het Sinterklaasjournaal (in juli…). Dan ga je vredig slapen. Wat een fantastische dag.

 

Lieve Jasmijn, je bent eigenlijk altijd wel een vrolijk meisje, maar vandaag was de overtreffende trap. Zo opgewekt, zo actief en zo gelukkig. En jij niet alleen. Je grote zus was net zo blij en papa en mama ook. Nee, we waren meer dan blij. We waren zielsgelukkig vandaag. Wát hebben wij toch een fijn gezin.

 

Ik hou van je, elke dag weer een beetje meer.

Papa

bottom of page