top of page

Marc Lommert
De Nederlandse Tolkien

Marc Lommert verkreeg de bijnaam "Nederlandse Tolkien" in recensies van zijn debuut De Eerste Wereld. Met name de beschrijvende schrijfstijl en onbegrensde fantasie worden gewaardeerd door fantasy-liefhebbers uit binnen- en buitenland. Enkele reacties van erkende recensenten:

Is de Nederlandse Tolkien opgestaan?
Arjan van Dam - Tolkien Genootschap Unquendor

De Eerste Wereld bevat alles wat een goed verhaal behoort te bevatten.
Moon Kager - Mustreads or Not

Past echt op de plank van de betere fantasy,
juist door de geslaagde combinatie van werkelijkheid en mysterie.
Roel den Dulk - Uitgever

De spanning werd behoorlijk opgevoerd
en naar het einde toe heb ik de verassende wendingen ademloos ervaren.
Nils Visser - Auteur van Wyrde Woods Chronicles

De Eerste Wereld is een geweldig neergezet verhaal,
dat mij direct naar het vervolg doet verlangen. 
Cisz Strasters - BoekenVerslindersDe spiegeling met Tolkien is lovend, maar gaat verder. Marc Lommert wordt tevens vergeleken met:

- Tad Williams (De boeken van Tad Williams kennen enkele overeenkomsten met de schrijfstijl en opbouw/plot van De Eerste Wereld. Ik heb het met plezier gelezen.) 

- Tonke Dragt (Als het boek me ergens aan doet denken zijn het de avonturen van Tiuri en Piak uit de boeken van Tonke Dragt, maar dan met meer verdieping in de karakters en vriendschap.)
 
George R.R. Martin (Het boek is een absolute diepgang op De Eerste Wereld. De verhaal-lijnen zijn qua diversiteit te vergelijken met Game of Thrones, maar vlotter geschreven.)

- Terry Goodkind (Marc Lommert is de Nederlandse equivalent van Terry Goodkind)

- Robert Jordan (Sinds 'The Wheel of Time' niet meer zo van een fantasyserie genoten. Ik hoop dat Lommert door blijft schrijven en dat er van Drie Werelden net zo veel boeken verschijnen.)Of de vergelijking met deze auteurs - met J.R.R. Tolkien in het bijzonder - een terechte is: dat kunt u het beste zelf beoordelen door de boeken te lezen.

bottom of page